CREATE ACCOUNT

*

*

*

*

*

*

FORGOT YOUR PASSWORD?

*

Αγαπάμε το περιβάλλον

Our dirty green world... is there any hope?

green1Ο μικρός και ευαίσθητος πλανήτης μας κινδυνεύει να γίνει ένας ατελείωτος σκουπιδότοπος. Μετά τις τελευταίες φωτιές του καλοκαιριού, ένας νεκρός τόπος. Ο αέρας που αναπνέουμε, η γη που δίνει σε όλους μας τροφή, το ζωογόνο νερό, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε μολυσμένα στοιχεία που θα οδηγήσουν την ζωή σε αφανισμό.

Στο σχολείο μας η περιβαλλοντική εκπαίδευση περνάει μέσα από την εκμάθηση των ξένων γλωσσών. Οι μαθητές μας ενημερώνονται για τα προβλήματα και μαθαίνουν πώς η κάθε τους πράξη, η κάθε τους αγορά, η κάθε τους έξοδος έχει συνέπειες. Μαθαίνουν πως η λύση στα προβλήματα κάθε είδους δεν είναι θεόσταλτη, μα δική τους επιλογή.

 

 

green2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το περιβάλλον μας

green schoolΟ άνθρωπος χρησιμοποιεί το περιβάλλον από τη πρώτη του εμφάνιση στη γη με πολλούς τρόπους βασικής σημασίας για τη ζωή του (νερό, τροφή, αέρας). Ο άνθρωπος όμως όπως παίρνει από το περιβάλλον είναι υποχρεωμένος και να δίνει δηλαδή να το προσέχει και να το διαφυλάσσει, πράγμα που τα τελευταία χρόνια όλοι μας το έχουμε ξεχάσει και μόνο κακό προκαλούμε στον πλανήτη μας στο σπίτι μας!

Είναι αναγκαίο, ειδικά οι νέοι άνθρωποι να νοιαστούν ουσιαστικά και να μεριμνήσουν για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και ολοένα αυξάνονται όπως η τρύπα του όζοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και το λιώσιμο των πάγων, φερθήκαμε με ασέβεια στον πλανήτη μας και η φύση μας εκδικείται!

Τι είναι όμως αυτό που θα πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας;

 

 

 

Είναι κάποιες απλές καθημερινές κινήσεις που εάν τις εφαρμόσουμε όλοι σίγουρα θα πετύχουμε κάτι!

 

plusΣτην εξοικονόμηση ενέργειας!

Με απλά καθημερινά πράγματα μπορούμε όλοι μας να εξοικονομήσουμε ενέργεια!

 • Κλείνουμε τα φωτά όταν δεν τα χρειαζόμαστε ή όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο.

 • Δεν αφήνουμε το νερό να τρέχει άσκοπα στο μπάνιο όταν πλένουμε τα δόντια μας, όταν κάνουμε μπάνιο, όταν πλένουμε τα πιάτα, όταν πλένουμε τα μπαλκόνια και σε άλλες καθημερινές εργασίες.

 • Δεν αφήνουμε στις πρίζες συσκευές: φορτιστές κινητών, φωτάκια, μπιστολάκια κτλ.

 

plusΣτην ανακύκλωση

Μπορούμε όλοι να ανακυκλώσουμε εύκολα τα σκουπίδια μας χωρίζοντας τα υλικά και πετώντας τα στους κάδους ανακυκλώσεις κάθε υλικού! Ειδικά το χαρτί είναι πολύ δύσκολο να φτιαχτεί και πρέπει να κοπούν πολλά δέντρα γιατί να μην ανακυκλώνεται;

Μαζεύουμε ξεχωριστά το πλαστικό, το αλουμίνιο, το γυαλί και το χαρτί και τα πετάμε στους ειδικά διαμορφωμένους κάδους που θα βρούμε στην πόλη μας ακόμα και στο σχολειό μας.

 

plusΣτην προστασία της φύσης

 • Προσέχουμε και δεν πετάμε σκουπίδια κάτω, δεν μολύνουμε την ατμόσφαιρα χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αποφεύγουμε τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο το οποίο προκαλεί πολλούς ρύπους!

 • Τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά, προσέχουμε πολύ με φωτιές στα δάση!

 • Δεν πετάμε τα σκουπίδια μας σε δάση!

 • Δεν παίζουμε με σπίρτα και δεν αφήνουμε ανάμενα κεριά και φωτιές!

 

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!

Τελευταία Νέα & Προσφορές

VIEW ALL-
 • Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας… και τις γνώσεις σας στα Αγγλικά!!
  28 Φεβρουαρίου 2018 , ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας… και τις γνώσεις σας στα Αγγλικά!!
  μονο με 220 ευρώ!!! "Επιχειρήσεις, κυβερνητικοί οργανισμοί σε περισσότερες από 90 χώρες...
  Περισσότερα +
 • ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
  26 Φεβρουαρίου 2018 , Εκδηλώσεις
  ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
  Το Πάσχα πλησιάζει και εμείς προετοιμαζόμαστε καταλλήλως με πολύ φαντασία και δημιουργικότητα!!!...
  Περισσότερα +
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
  14 Φεβρουαρίου 2018 , Νέα
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου γιορτάζεται κάθε χρόνο 13 Φεβρουαρίου ,...
  Περισσότερα +
TOP
X

Πνευματικά Δικαιώματα

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού Τόπου www.plusstudies.gr συμπεριλαμβανομένων εκδεικτικά και όχι περιοριστικά των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχομένων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από την εθνική και διεθνή νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας με εξαίρεση τα ρητώς ανεγνωρισμένα και αναφερόμενα πνευματικά δικαιώματα τρίτων, συνεργατών και φορέων.

Συνεπώς απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει, εξ ολοκλήρου ή περιληπτικά, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, έκθεση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή του πρωτοτύπου ή αντιτύπων αυτού, έκδοση, εκτέλεση, μεταφόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση, διασκευή ή η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσαρμογή του, η παρουσίαση δημοσίως ή ιδιωτικώς χωρίς την προηγούμενη ρητή έγγραφη συναίνεση της δικαιούχου της ιστοσελίδας www.plusstudies.gr, του περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας.